Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ost, tomat & tonfisk sandwich

Det här smarriga receptet på ost, tomat & tonfisk sandwich är enkelt att göra och dessutom supergott! Du kan äta rätten som lättare lunch eller till förrätt. Snabblagat, smakrikt och väldigt uppskattat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör omsorgsfullt ihop tonfisk i vatten med majonnäs och dijonsenap. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på hälften av brödskivorna.
  2. Lägg på ost- och tomatskivor. Lägg på en skiva bröd. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör och stek sedan mackorna gyllene på bägge sidor.
  3. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra på tallrikar.
  4. Garnera och servera gärna med t ex saltgurka, feferoni, soltorkade tomater och marinerade oliver. Komplettera med en fräsch grönsakssallad så har du en utmärkt måltidslösning!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk avhälld tonfisk i vatten (à ca 200 g)
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 8 skivor vitt bröd
  • ostskivor
  • tomatskivor
  • smör
Garnering
  • saltgurka
  • feferoni
  • soltorkad tomat
  • marinerade oliver
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?