Vegopaj med oregano
Denna vegopaj är både god och enkel att tillaga. Ett matigt köttfritt alternativ för hela familjen. Det förgräddade pajskalet fylls med sojafärs smaksatt med tomatpuré och oregano. Pajen toppas med riven ost som smälter himmelskt inne i ugnen. Servera denna smarriga skapelse med en fräsch och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg
1 rödlök
2 förp sojafärs (à 300 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1/2 dl tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl riven ost
1 röd paprika
1 cosmopolitansallad
Till servering
vinägrettdressing
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej det vore toppen om era recept kunde förses med kalori mått! Med vänlig hälsning, Anna
Anna
2022-02-22Hej Anna! Om du scrollar ner lite så har du alla näringsvärden som vi räknar ut på recepten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-22Mycket gott!
Hans
2021-10-13Toppen god med quorn färs och en extra lök och vitlöksklyfta!
Gunilla
2020-08-25