Vegopaj med oregano

487
19 Klimatsmart
Vegopaj med oregano

Denna vegopaj är både god och enkel att tillaga. Ett matigt köttfritt alternativ för hela familjen. Det förgräddade pajskalet fylls med sojafärs smaksatt med tomatpuré och oregano. Pajen toppas med riven ost som smälter himmelskt inne i ugnen. Servera denna smarriga skapelse med en fräsch och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Vegopaj med oregano

Ingredienser

4 portioner
250 g
kyld pajdeg
1
rödlök
2
förp sojafärs (à 300 g)
1/2 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
oregano
1/2 dl
tomatpuré
1 1/2 dl
vatten
1 1/2 dl
riven ost
1
röd paprika
1
cosmopolitansallad

Till servering

vinägrettdressing

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krydda färsen med sambal oelek eller några droppar tabasco för lite mer sting.

Vad tyckte du om receptet?

487

Kommentarer

Gunilla

8/25/2020

Toppen god med quorn färs och en extra lök och vitlöksklyfta!

Redaktionen

8/18/2017

Hej Bengt,   Du har rätt i att det här inte är ett veganskt recept, utan ett lakto-ovo vegetariskt recept. Ordet Vego används som samlingsnamn för både lakto-ovo vegetariska och veganska recept. Vår intention är inte att förvirra någon, utan på ett enkelt sätt benämna grönare måltider. Våra helvegetariska recept hittar du här https://www.ica.se/recept/vegan/. Ha en fin dag! /Michelle  

Bengt

8/15/2017

Ost är inte vegansk mat.

Näringsvärde per portion

Energi 2095 KJ / 499 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept