Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Snabblagad köttfärspaj med sallad

Köttfärspaj en vardag är långt ifrån så krävande som det låter. Med en färsk pajdeg, nötfärs och den färdiga grytbasen Bolognese är du enkelt i hamn. Gratängosten smälter smakerna samman och gör pajen komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pajdegens förpackning.
  2. Rulla ut pajdegen i en ugnssäker form ca 25 cm i diamater (för 4 port). Förgrädda degen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek färsen i olja. Blanda ner grytbasen och låt det sjuda enligt anvisningen på förpackningen. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Häll färsen på den förgräddade degen, strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen tills osten har smält, 5-10 minuter.
  4. Servera pajen med sallad.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 500 ml grytbas bolognese
  • 150 g riven gratängost
  • 225 g familjesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?