Köttfärspaj en vardag är långt ifrån så krävande som det låter. Med en färsk pajdeg, nötfärs och den färdiga grytbasen Bolognese är du enkelt i hamn. Gratängosten smälter smakerna samman och gör pajen komplett.
Ingredienser
4 portioner
250
g
färsk pajdeg
500
g
nötfärs
1
msk
olja
500
ml
grytbas bolognese
150
g
riven gratängost
225
g
familjesallad
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
15
1 st
Kommentar
Sara
2020-02-27
Grytbas Bolognese fanns inte på Ica Maxi i Malmö. Jag bytte ut till nån bolognese sås av dolmio men köttfärssåsen blev för lös. Fick ha i majsstärkelse för att göra såsen fastare. Vad rekommenderar ni att grytbasen ska bytas ut mot? Pajen blev trots lite meck väldigt god.
Redaktionen ICAse
2020-02-28
Hej Sara! Visste du att du alltid kan be din ICA-handlare att ta in varor som saknas? Nu har vi inte provlagat pajen med något annat än grytbasen och jag tänkte också rekommendera en färdig pastasås (t ex Pastasås Tomat & basilika 690g ICA Basic, mät 5 dl och frys in resten alt spara i kylen och använd i någon annan gryta/sås/paj). Du kanske behöver låta den puttra lite längre så att lite mer vätska försvinner från såsen. Kul att höra att det blev gott trots meck! Hälsningar Elina
Kommentar
Sara
2020-02-27Grytbas Bolognese fanns inte på Ica Maxi i Malmö. Jag bytte ut till nån bolognese sås av dolmio men köttfärssåsen blev för lös. Fick ha i majsstärkelse för att göra såsen fastare. Vad rekommenderar ni att grytbasen ska bytas ut mot? Pajen blev trots lite meck väldigt god.
Redaktionen ICAse
2020-02-28Hej Sara! Visste du att du alltid kan be din ICA-handlare att ta in varor som saknas? Nu har vi inte provlagat pajen med något annat än grytbasen och jag tänkte också rekommendera en färdig pastasås (t ex Pastasås Tomat & basilika 690g ICA Basic, mät 5 dl och frys in resten alt spara i kylen och använd i någon annan gryta/sås/paj). Du kanske behöver låta den puttra lite längre så att lite mer vätska försvinner från såsen. Kul att höra att det blev gott trots meck! Hälsningar Elina