Att använda färdig pajdeg när man enkelt vill slänga ihop en paj är genialiskt. Här fyller du sedan din paj med både vegofärs, oregano och fetaost. Supersmarrigt och en smidig vardagsrätt när matlagningen inte kan ta så lång tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020
Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Receptet har uppdaterats november 2022.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med svarta oliver istället för majs blev det en riktigt god och matig paj. Gjorde egen pajdeg också (125g smör 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 3 msk vatten)
Catarina
2023-02-09Tog bara 3 ägg, höfta färsen. blev gott!
Torben
2022-09-05Jag gillar receptet. Har gjort det flera gånger.
Frida
2021-11-14Hej Frida! Roligt att du gillade recepetet. Vi har nu uppdaterat receptet och hoppas att du även kommer gilla dett nya. Här är mängderna som vi använt innan uppdateringen om du eller någon annan kund vill ha det: 1 gul lök 300 g sojafärs 1 msk olja 2 tsk oregano 2 vitlöksklyftor 1 förp färsk pajdeg fullkorn (à 250 g) 6 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 150 g fetaost Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-07