UNDER 45 MIN | Medel

Vegofärspaj med oregano och fetaost

Att använda färdig pajdeg när man enkelt vill slänga ihop en paj är genialiskt. Här fyller du sedan din paj med både vegofärs, oregano och fetaost. Supersmarrigt och en smidig vardagsrätt när matlagningen inte kan ta så lång tid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva löken. Fräs löken och sojafärsen i oljan i en stekpanna. Rör i oreganon och pressa i vitlöken.
  3. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  4. Häll fräset i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar och häll i formen.
  6. Smula över fetaosten och sätt in pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  7. Skär tomaterna och salladen i bitar och servera till pajen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2457 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept