Vegofärspaj med oregano och fetaost

8
3 Klimatsmart
Vegofärspaj med oregano och fetaost

Att använda färdig pajdeg när man enkelt vill slänga ihop en paj är genialiskt. Här fyller du sedan din paj med både vegofärs, oregano och fetaost. Supersmarrigt och en smidig vardagsrätt när matlagningen inte kan ta så lång tid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Vegofärspaj med oregano och fetaost

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
300 g
sojafärs
1 msk
olja
2 tsk
oregano
2
vitlöksklyftor
1
förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
6
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
150 g
fetaost
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jonas

2020-11-14

Tråkig smak och konstisens. Pajen åkte direkt i komposten.

Magnus

2020-11-13

Ingen jättehit. Ätbar men inte mer. Vegofärsen blir svampig. För lite tacokrydda och för lite köttfärs är familjens omdöme.

Susanne

2020-11-06

Har inte provat än, men tror bestämt att det inte ska vara 150 g peppar...

Redaktionen ICAse

2020-11-09

Hoppsan! Nej det har du verkligen rätt i. Det blir lite nog väl starkt :) Vi har nu korrigerat i receptet. Tack Susanne för att du uppmärksammade oss på felet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 586 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept