Vegofärspaj med oregano och fetaost
Att använda färdig pajdeg när man enkelt vill slänga ihop en paj är genialiskt. Här fyller du sedan din paj med både vegofärs, oregano och fetaost. Supersmarrigt och en smidig vardagsrätt när matlagningen inte kan ta så lång tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g sojafärs
1 msk olja
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1 förp majskorn (à 150 g)
1 förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 586 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
*inte gott ska det stå
Henrik
2024-11-03Det har var tyvärr gott. Tror det är färsen tillsammans med majs som inte funkar alls. Kanske som någon skrev Oliver passar bättre
Henrik
2024-11-03Med svarta oliver istället för majs blev det en riktigt god och matig paj. Gjorde egen pajdeg också (125g smör 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 3 msk vatten)
Catarina
2023-02-09