Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

4
2
Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

En salt halloumi behöver balanseras upp med lite mildare och runda smaker. Här gör du en kålrabbislaw där kålrabbi, rädisor och gräslök slungas i majonnäs, samt stekta härliga pimiento de padron. Ät ihop med fluffigt ris, och låt maten tysta mun...

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Kålrabbislaw

1
kålrabbi
220 g
rädisor
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
400 g
halloumi eller grillost
250 g
pimiento de padron
1/2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Daniel

2021-05-27

Väldigt lättlagat och gott

Sara

2021-05-25

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 3358 KJ / 802 kCal
Fett 50 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 56 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept