Stekt halloumi med pimiento de padron och kålrabbislaw
En salt halloumi behöver balanseras upp med lite mildare och runda smaker. Här gör du en kålrabbislaw där kålrabbi, rädisor och gräslök slungas i majonnäs, samt stekta härliga pimiento de padron. Ät ihop med fluffigt ris, och låt maten tysta mun...
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kålrabbislaw
1 kålrabbi
220 g rädisor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
400 g halloumi eller svensk grillost
250 g pimiento de padron
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3358 KJ / 802 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott
Elsa
2023-06-11Enkelt och väldigt gott. En ny favorit
Alexandra
2022-05-11Väldigt lättlagat och gott
Daniel
2021-05-27