Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Vegetariska sliders

Små söta vegoburgare som bakas smidigt i ugnen. De här köttfria burgarna är perfekta att göra klart dagen innan för att sedan stekas på precis innan servering. För att burgarna inte ska bli för lösa i konsistensen så är det viktigt att krama vätskan ur kålrabbistrimlorna ordentligt. Efter ugnsbakningen så får sedan grönsaksburgarna fin färg i stekpannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala vitlöksklyftan och banka den lätt så den spricker upp. Lägg vitlök, smör och timjan i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan.
  3. Skala och strimla sötpotatis och kålrabbi tunt, använd gärna en mandolin. Krama vätskan ur kålrabbin. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda grönsakerna i en bunke.
  4. Lyft ur vitlök och timjan ur smöret och häll smöret över grönsakerna. Massera in saltet i grönsakerna. Blanda i majsstärkelsen.
  5. Fördela grönsakerna i jämnstora högar på en skärbräda. Forma små burgare med händerna.
  6. Lägg burgarna i en muffinsplåt med plats för 8 (för 8 st). Tryck till varje burgare med handen. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  7. Majonnäs: Blanda majonnäs och tabasco. Smaka av med salt.
  8. Lägg en skärbräda ovanpå muffinsformen och vänd så att skärbrädan kommer underst. Lyft försiktigt av muffinsformen.
  9. Stek burgarna i smör i en stekpanna tills de får fin färg på båda sidor. Rosta bröden.
  10. Lägg sallad på brödunderdelarna och lägg på burgarna. Toppa med majonnäs och rostad lök. Lägg på brödöverdelarna och servera.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbröden. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Näringsvärdet är beräknat per slider.

Tips

Burgarna går utmärkt att förbereda dagen innan. Ta ur de ugnsbakade burgarna ur formen och förvara kallt. Stek sedan burgarna precis innan servering.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 1 sötpotatis (à ca 350 g)
  • 1 kålrabbi (à ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk majsstärkelse
  • matfett till stekning
Majonnäs
  • 1 dl äggfri majonnäs
  • 1 msk grön tabasco
  • salt
Tillbehör
  • 8 små blad av cosmopolitansallad
  • 8 små sliderbröd
  • 4 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1365 kJ / 326 kCal