Vegetariska sliders
Små söta vegoburgare som bakas smidigt i ugnen. De här köttfria burgarna är perfekta att göra klart dagen innan för att sedan stekas på precis innan servering. För att burgarna inte ska bli för lösa i konsistensen så är det viktigt att krama vätskan ur kålrabbistrimlorna ordentligt. Efter ugnsbakningen så får sedan grönsaksburgarna fin färg i stekpannan.
Ingredienser
8 st
1 vitlöksklyfta
50 g smör
6 kvistar färsk timjan
1 sötpotatis (à ca 350 g)
1 kålrabbi (à ca 250 g)
1 gul lök
1 tsk salt
2 msk majsstärkelse
matfett till stekning
Majonnäs
1 dl äggfri majonnäs
1 msk grön tabasco
salt
Tillbehör
8 små blad av cosmopolitansallad
8 små sliderbröd
4 msk rostad lök
För alla
Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbröden. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Näringsvärdet är beräknat per slider.
Gör så här
Tips
Burgarna går utmärkt att förbereda dagen innan. Ta ur de ugnsbakade burgarna ur formen och förvara kallt. Stek sedan burgarna precis innan servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1365 KJ / 326 kCal
Fett19 g
Salt1.58 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer