Vegetariska sliders

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Vegetariska sliders

Små söta vegoburgare som bakas smidigt i ugnen. De här köttfria burgarna är perfekta att göra klart dagen innan för att sedan stekas på precis innan servering. För att burgarna inte ska bli för lösa i konsistensen så är det viktigt att krama vätskan ur kålrabbistrimlorna ordentligt. Efter ugnsbakningen så får sedan grönsaksburgarna fin färg i stekpannan.

Vegetariska sliders

Ingredienser

8 st
1 vitlöksklyfta
50 g smör
6 kvistar färsk timjan
1 sötpotatis (à ca 350 g)
1 kålrabbi (à ca 250 g)
1 gul lök
1 tsk salt
2 msk majsstärkelse
matfett till stekning

Majonnäs

1 dl äggfri majonnäs
1 msk grön tabasco
salt

Tillbehör

8 små blad av cosmopolitansallad
8 små sliderbröd
4 msk rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per slider.
Energi1365 KJ / 326 kCal
Fett19 g
Salt1.58 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga