Vegetariska sliders

1
0
Vegetariska sliders

Små söta vegoburgare som bakas smidigt i ugnen. De här köttfria burgarna är perfekta att göra klart dagen innan för att sedan stekas på precis innan servering. För att burgarna inte ska bli för lösa i konsistensen så är det viktigt att krama vätskan ur kålrabbistrimlorna ordentligt. Efter ugnsbakningen så får sedan grönsaksburgarna fin färg i stekpannan.

Skriv ut
Vegetariska sliders

Ingredienser

8 st
1
vitlöksklyfta
50 g
smör
6
kvistar färsk timjan
1
sötpotatis (à ca 350 g)
1
kålrabbi (à ca 250 g)
1
gul lök
1 tsk
salt
2 msk
majsstärkelse
-
matfett till stekning

Majonnäs

1 dl
äggfri majonnäs
1 msk
grön tabasco
-
salt

Tillbehör

8
små blad av cosmopolitansallad
8
små sliderbröd
4 msk
rostad lök

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbröden. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Näringsvärdet är beräknat per slider.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Burgarna går utmärkt att förbereda dagen innan. Ta ur de ugnsbakade burgarna ur formen och förvara kallt. Stek sedan burgarna precis innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1365 KJ / 326 kCal
Fett 19 g
Salt 1.58 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept