UNDER 30 MIN | Medel

Kålrabbi- och spetskålsslaw

Grön och god slaw till burgaren. Denna kålrabbi- och spetskålsslaw smaksätts med citron, dill och pepprig pepparrot. Kålrabbin bidrar med fräschör, majonnäs och olivolja krämar till kålen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla fänkålsfrön, dillfrön och hela svartpepparkorn.
  2. Blanda med majonnäs, äppelcidervinäger, pepparrot, citronskal, citronjuice, dill och salt. 
  3. Skala och skär kålrabbi i tunna strimlor. Skiva spetskål och salladslökar tunt. 
  4. Blanda med majonnäsen. Ringla över lite olivolja vid servering.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 tsk rostade fänkålsfrön
  • 1 tsk rostade dillfrön
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 2 dl majonnäs
  • 2 - 3 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 - 1 dl riven pepparrot
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 2 krm salt
  • 1 kålrabbi (à ca 400 g)
  • 1 spetskål (à ca 500 g)
  • 3 salladslökar
  • olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1210 kJ / 289 kCal