Kålrabbi- och spetskålsslaw

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Kålrabbi- och spetskålsslaw

Grön och god slaw till burgaren. Denna kålrabbi- och spetskålsslaw smaksätts med citron, dill och pepprig pepparrot. Kålrabbin bidrar med fräschör, majonnäs och olivolja krämar till kålen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Kålrabbi- och spetskålsslaw

Ingredienser

6 portioner
2 tsk  rostade fänkålsfrön
1 tsk  rostade dillfrön
1 tsk  hela svartpepparkorn
2 dl  majonnäs
2 - 3 msk  äppelcidervinäger
1/2 - 1 dl  riven pepparrot
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  finskuren dill
2 krm  salt
1   kålrabbi (à ca 400 g)
1   spetskål (à ca 500 g)
3   salladslökar
olivolja

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

SUPERGOD! Riktig favorit hemma. Går bra att byta ut spetskål mot vilken annan kål som helst i princip. Tips att rosta mer frön i taget och spara i en burk så tar det inte lika lång tid varje gång. Brukar även ta fryst dill och lite pepparrotskräm i tub istället för att riva färsk.

Hanna

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett26 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga