Kålrabbi- och spetskålsslaw
Grön och god slaw till burgaren. Denna kålrabbi- och spetskålsslaw smaksätts med citron, dill och pepprig pepparrot. Kålrabbin bidrar med fräschör, majonnäs och olivolja krämar till kålen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
6 portioner
2 tsk rostade fänkålsfrön
1 tsk rostade dillfrön
1 tsk hela svartpepparkorn
2 dl majonnäs
2 - 3 msk äppelcidervinäger
1/2 - 1 dl riven pepparrot
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl finskuren dill
2 krm salt
1 kålrabbi (à ca 400 g)
1 spetskål (à ca 500 g)
3 salladslökar
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett26 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentar
SUPERGOD! Riktig favorit hemma. Går bra att byta ut spetskål mot vilken annan kål som helst i princip. Tips att rosta mer frön i taget och spara i en burk så tar det inte lika lång tid varje gång. Brukar även ta fryst dill och lite pepparrotskräm i tub istället för att riva färsk.
Hanna
2020-12-22