Tomatbakad torsk med kaskadsallad
Denna basilikadoftande torsk går inte av för hackor. Tillsammans med pesto får den tillagas i ugnen. Till det serveras kokt potatis, sallad och en sås med mer basilika i. Enkelt, gott och mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Vi hade ett lager av ost ovanpå torsken innan den gick in i ugnen
Mattias
2022-03-25