Tomatbakad torsk med kaskadsallad
Denna basilikadoftande torsk går inte av för hackor. Tillsammans med pesto får den tillagas i ugnen. Till det serveras kokt potatis, sallad och en sås med mer basilika i. Enkelt, gott och mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 dl tomatpesto
2 msk ströbröd
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 kruka kaskadsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Vi hade ett lager av ost ovanpå torsken innan den gick in i ugnen
Mattias
2022-03-25