Tomatbakad torsk med kaskadsallad

7
1 Klimatsmart
Tomatbakad torsk med kaskadsallad

Denna basilikadoftande torsk går inte av för hackor. Tillsammans med pesto får den tillagas i ugnen. Till det serveras kokt potatis, sallad och en sås med mer basilika i. Enkelt, gott och mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Tomatbakad torsk med kaskadsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 dl tomatpesto
2 msk ströbröd
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 kruka kaskadsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Mattias

2022-03-25

Väldigt gott! Vi hade ett lager av ost ovanpå torsken innan den gick in i ugnen

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 541 kCal
Fett 24 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 44 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden