Tomatbakad torsk med kaskadsallad

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1Klimatsmart
Tomatbakad torsk med kaskadsallad

Denna basilikadoftande torsk går inte av för hackor. Tillsammans med pesto får den tillagas i ugnen. Till det serveras kokt potatis, sallad och en sås med mer basilika i. Enkelt, gott och mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Tomatbakad torsk med kaskadsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 dl tomatpesto
2 msk ströbröd
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 kruka kaskadsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott! Vi hade ett lager av ost ovanpå torsken innan den gick in i ugnen

Mattias

2022-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sprödbakad torsk, syrlig morot och dansk remoulad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med lime- och jalapeñomajo
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remouladsås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ärtsås
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga