Stekt lax med tomatgrönsaker
Stekt lax med tomatgrönsaker är en perfekt fiskrätt i vardagen. Tomaterna skalas och tärnas tillsammans med paprikan innan de steks mjuka. Blanda därefter med tomatpeston, vatten och resten av grönsakerna. Laxen steks frasig med lite olja innan den serveras med pressad potatis och grönsaksblandning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
4 bitar laxfilé (à 140 g)
900 g fast potatis
2 morötter
1 grön paprika
3 tomater
1 msk olivolja
1 dl tomatpesto
1 dl vatten
salt och peppar
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3012 KJ / 720 kCal
Fett43 g
Salt2.4 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Linn
2020-05-10Grönsaksröran till laxen var mycket god och gav rätten sting
Eva
2015-05-25