Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med tomatgrönsaker

Stekt lax med tomatgrönsaker är en perfekt fiskrätt i vardagen. Tomaterna skalas och tärnas tillsammans med paprikan innan de steks mjuka. Blanda därefter med tomatpeston, vatten och resten av grönsakerna. Laxen steks frasig med lite olja innan den serveras med pressad potatis och grönsaksblandning.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och tärna morötterna. Dela och kärna ur paprikan, tärna den och tomaterna.
  4. Stek morötterna mjuka i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner tomatpesto, vatten och resten av grönsakerna. Låt det bli varmt. Salta och peppra.
  5. Stek laxen i oljan några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Pressa potatisen och servera med lax och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomatpesto
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3012 kJ / 720 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer