Pastasallad med paprika och tomattapenade
Den enklaste och godaste pastasalladen gör du med färska grönsaker, nykokt pasta och grillad paprika som blandas med smakrik tomattapenade. Lägg till färdiggrillad kyckling och aromatiska basilikablad och vips har du en ny familjefavorit!
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (gärna route)
200 g grillad paprika
3 tomater
1 gurka
400 g färdiggrillad kyckling
1 kruka basilika
50 g tapenade (tomat)
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 411 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater33 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer