UNDER 30 MIN | Medel

Pastasallad med paprika och tomattapenade

Den enklaste och godaste pastasalladen gör du med färska grönsaker, nykokt pasta och grillad paprika som blandas med smakrik tomattapenade. Lägg till färdiggrillad kyckling och aromatiska basilikablad och vips har du en ny familjefavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av paprikan i en sil.
  3. Skär paprikan, tomater, gurkan och kycklingen i bitar. Plocka bladen av basilika och strimla dem grovt.
  4. Blanda grönsakerna och kycklingen med tapenaden. Vänd ner basilikan och krydda med salt och peppar.
  5. Häll av pastan och skölj den med kallt vatten.
  6. Blanda pastan med grönsaks- och kycklingröran och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta (gärna route)
  • 200 g grillad paprika
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 400 g färdiggrillad kyckling
  • 1 kruka basilika
  • 50 g tapenade (tomat)
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1721 kJ / 411 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept