Pastasallad med paprika och tomattapenade

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Pastasallad med paprika och tomattapenade

Den enklaste och godaste pastasalladen gör du med färska grönsaker, nykokt pasta och grillad paprika som blandas med smakrik tomattapenade. Lägg till färdiggrillad kyckling och aromatiska basilikablad och vips har du en ny familjefavorit!

Pastasallad med paprika och tomattapenade

Ingredienser

4 portioner
400 g  pasta (gärna route)
200 g  grillad paprika
3   tomater
1   gurka
400 g  färdiggrillad kyckling
1   kruka basilika
50 g  tapenade (tomat)
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1721 KJ / 411 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater33 g
Protein29 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastasallad med kyckling
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Exotisk pasta- och kycklingsallad
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönpastassallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegolasagne med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga