Lasagne med tomattapenade

342
1
Lasagne med tomattapenade

En enkel variant av lasagne där fyllningen består av tomatsås, morötter, majs och ostsås. Tomatsåsen blandas ihop med frästa morötter innan ingredienserna varvas mellan lasagneplattorna. Låt det smaka med sallad vid sidan av och kanske blir denna rätt en ny favorit?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Lasagne med tomattapenade

Ingredienser

4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
3 morötter
1 msk olja
390 g krossade tomater (med vitlök)
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 dl tapenade (av soltorkade tomater)
salt och peppar
ca 15 lasagneplattor
4 dl ostsås (gärna pastasåsen fyra ostar)
1/2 isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

342

Kommentar

Maria

2022-02-09

Helt ok men inte jättespännande smak. Krämig konsistens.

Näringsvärde per portion

Energi 2679 KJ / 654 kCal
Fett 26 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 79 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden