Vegetarisk lins- och tomatlasagne

42
6 Klimatsmart
Vegetarisk lins- och tomatlasagne

Det här är en snabb och god vegansk lasagne med linser, där du tar en smart genväg med hjälp av färdig pastasås. Såsen blir extra smakrik när du tillsätter buljongtärning, oregano och spenat. Resten går av bara farten och du har maten klar på nolltid.

Vegetarisk lins- och tomatlasagne

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 kruka oregano
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
12 äggfria lasagneplattor
2 tomater
1/2 rödlök

Sallad

1 romansallad
2 morötter
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Irene

2022-01-04

Mycket gott. Jag hade i en tetra med Ica:s ostsås också. Tyckte att det blev lagom med sås och då hade jag 3 gånger 6 lasagneplattor. Irene

Lyssa

2021-09-06

Så uppskattat av alla, veganer eller ej! Man behöver mera tomat sås än det står, precis som många har sagt, och jag hade dessutom i lök, och lite formbar vegansk färs, för att öka protein halten. Man sparar så mycket tid på att hoppa över bechamel såsen, och den röda löken överst blir både vacker men framförallt så god! Tack för ett fint och snabbt familjevänlig recept!

Nina

2020-02-27

Jag hade tre förpackningar sås men det blev ändå för lite så ha rejält med sås!

Näringsvärde per portion

Energi 2085 KJ / 498 kCal
Fett 9 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 74 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden