Vegetarisk lins- och tomatlasagne
Det här är en snabb och god vegansk lasagne med linser, där du tar en smart genväg med hjälp av färdig pastasås. Såsen blir extra smakrik när du tillsätter buljongtärning, oregano och spenat. Resten går av bara farten och du har maten klar på nolltid.
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 kruka oregano
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
12 äggfria lasagneplattor
2 tomater
1/2 rödlök
Sallad
1 romansallad
2 morötter
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2085 KJ / 498 kCal
Fett9 g
Salt3.75 g
Kolhydrater74 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade hjälpt om det stod färsk eller vanliga lasagneplattor. Vanliga tog längre tid
Mikael
2023-11-26Mycket gott. Jag hade i en tetra med Ica:s ostsås också. Tyckte att det blev lagom med sås och då hade jag 3 gånger 6 lasagneplattor. Irene
Irene
2022-01-04Så uppskattat av alla, veganer eller ej! Man behöver mera tomat sås än det står, precis som många har sagt, och jag hade dessutom i lök, och lite formbar vegansk färs, för att öka protein halten. Man sparar så mycket tid på att hoppa över bechamel såsen, och den röda löken överst blir både vacker men framförallt så god! Tack för ett fint och snabbt familjevänlig recept!
Lyssa
2021-09-06