Lasagne med majs och tomat
Lasagne är verkligen en toppenrätt - lätt att både laga och frysa in. Här kommer en vegovariant gjord på bland annat gröna linser. Servera tillsammans med sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
380 g kokta gröna linser
390 g krossade tomater med basilika
500 g passerade tomater
1 dl tapenad soltorkade tomater
150 g majskorn
salt
peppar
ca 15 st torra lasagneplattor
4 dl pastasås fyra ostar
Sallad
1/2 isbergssallad eller hjärtsallad
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 656 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater88 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är inte lasange (eller hur du vill stava det). Det är något slags slabbgryta med linser och grönsakskonserver. Att den råkar innehålla lasagneplattor gör det inte till någon lasagne. Inte gott! Slabbgrytan fick gå i återvinningen, och det blev hämtpizza istället
Christer
2024-07-01Enormt god lasagne!
Christel
2021-12-15Supergott, alla åt och receptet räckte gott och väl så det blev matlåda till de vuxna. Barnen, 2 och 8 gav båda två tummen upp.
Stefan
2021-12-11