Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt crème fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3076 KJ / 734 kCal
Fett27 g
Salt4.11 g
Kolhydrater88 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
20 stHej! Har inte lagat detta ännu men någon som har tips på om man kan byta ut majsen mot något pga allergi?
Katarina
Bytte linser (för undvika bullrig mage) mot quinoa som kokat med veg buljong, balsamvinäger, o liquid smoke. Tog även i rostade solrosfrön för mer protein o smak. Toppade med riven parmesanost. Mums 🙂
Ola
Väldigt bra grundrecept som kan kompletteras med vad det nu finns för grönsaker hemma. Jag bara rör ihop ingredienserna kalla, det blir bra det med.
Lina
Bästa receptet. Lagat 100 ggr, precis så som receptet är.
Sara
Lite mozarella i den här och det blir supergott!
Amanda
Lagat hur många gånger som helst, supergott o enkelt! Brukar ha hela soltorkade tomater och göra veganskt genom att bara byta till ifresh⭐️
Louise
Måste vara rejält med vitlök 🧄 i…..gjorde bersamellsås andra gången. Cream fraish i blev inte gott. /Tina
Christina
Jättebra 😀 La till en extra vitlöksklyfta.
Mikael
Helt ok men lite tråkig. Finns bättre recept här på sajten. Men spännande att det inte var ost överst, utan creme fraiche! Ändå fin yta, om än lite mindre smakrik.
Maria
Denna är god och enkel att göra. Rekommenderar att göra bechamelsås istället, eller att pudra över riven ost över cremé fraichen. Krydda gärna med basilika för mer smak.
Gabriella