Vegogryta från Medelhavet
En vegetarisk gryta med smaker från Medelhavet är denna vegogryta med grönsaker och bönor i buljong och crème fraiche. Den livfulla grytan får en smak av färsk timjan innan du serverar den till dina gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
2 färska lökar (knipplök)
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 dl crème fraiche gourmet (saffran och tomat)
1 burk svarta bönor (à 410 g)
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1317 KJ / 315 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar denna! Enkelt, inte så många ingredienser och tar inte lång tid att göra! Favorit på sommaren.
Anna
2023-06-17Jättegod, tog en extra tomat
Malin
2020-06-01Gott, men kompletterade med en msk tomatpuré och aioli vid serveringen.
Eva
2020-05-22