Vegogryta från Medelhavet

28
5
Vegogryta från Medelhavet

En vegetarisk gryta med smaker från Medelhavet är denna vegogryta med grönsaker och bönor i buljong och crème fraiche. Den livfulla grytan får en smak av färsk timjan innan du serverar den till dina gäster.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Vegogryta från Medelhavet

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål
2 färska lökar (knipplök)
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 dl crème fraiche gourmet (saffran och tomat)
1 burk svarta bönor (à 410 g)
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som smaksätts med tomatpure och saffran.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med tomatpure och saffran.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Malin

2020-06-01

Jättegod, tog en extra tomat

Eva

2020-05-22

Gott, men kompletterade med en msk tomatpuré och aioli vid serveringen.

Maria

2017-03-02

Took red onion instead of green onion. Double the amount of beans, the best when served with warmed up garlic bread. Turned out amazing

Näringsvärde per portion

Energi 1317 KJ / 315 kCal
Fett 19 g
Salt 1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden