Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegogryta från Medelhavet

En vegetarisk gryta med smaker från Medelhavet är denna vegogryta med grönsaker och bönor i buljong och crème fraiche. Den livfulla grytan får en smak av färsk timjan innan du serverar den till dina gäster.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkålen, löken och tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs vitlök och den färska löken i olja i en gryta. Lägg i fänkålen.
  3. Häll på buljong och crème fraiche. Låt allt koka i ca 5 minuter. Lägg i tomaterna.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner dem i grytan och smaksätt med peppar, timjan och ev salt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som smaksätts med tomatpure och saffran.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med tomatpure och saffran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 färska lökar (knipplök)
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 2 dl crème fraiche gourmet (saffran och tomat)
  • 1 burk svarta bönor (à 410 g)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1317 kJ / 315 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept