Vegobouillabaisse med dillmajonnäs
I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran och lite vitt matlagningsvin. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2024
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut bröd till mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och smakrikt! Enkelt att göra 😊
Johanna
2024-02-07Jättegott! Tärnade potatisen innan jag kokade den. Matlagningsvin står inte med i receptet så det tänkte jag inte på att tillsätta. Men det hade nog passat bra, både för smak och mer vätska. Väldigt god och enkel aioli. Bäst den här veckan!
Maria
2024-02-02Topp 10 av alla vegetariska Ica-kassar jag haft under 3 år. Så här ska det smaka,smakrikt och otroligt gott. Ny favorit!
Alexandra
2024-02-02