I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran och lite vitt matlagningsvin. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut bröd till mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Lite väl mycket potatis tyckte jag, iallafall om man ska ha bröd till.
Sigrid
2021-04-25Bland de bästa vegorecepten från Ica jag lagat. Tärnade potatisen dock och lät dem koka med i grytan. Tog 50/50 på vin o vatten för att få upp syran något.
Markus
2021-04-21Mycket god, härligt tuggmotstånd. Vi missade saffran men super gott ända.
Marie
2021-04-14