Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

8
3 Klimatsmart
Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran och lite vitt matlagningsvin. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1
bake off surdegsbaguette (à 250 g)
900 g
potatis
1
förp kokta svarta bönor (à 410 g)
1
fänkål
1
rödlök
1
morot
1
röd paprika
1
röd peppar (chili)
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2 g
saffran
500 g
passerade tomater
1 dl
vitt matlagningsvin
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
vatten
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
2 dl
majonnäs
1
vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut bröd till mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Markus

2021-04-21

Bland de bästa vegorecepten från Ica jag lagat. Tärnade potatisen dock och lät dem koka med i grytan. Tog 50/50 på vin o vatten för att få upp syran något.

Marie

2021-04-14

Mycket god, härligt tuggmotstånd. Vi missade saffran men super gott ända.

Sara

2021-04-06

Väldigt gott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 3523 KJ / 845 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 92 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept