Vegogryta från Medelhavet

En vegetarisk gryta med smaker från Medelhavet är denna vegogryta med grönsaker och bönor i buljong och crème fraiche. Den livfulla grytan får en smak av färsk timjan innan du serverar den till dina gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
2 färska lökar (knipplök)
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 dl crème fraiche (tomat och basilika)
1 burk svarta bönor (à 410 g)
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
salt
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1317 KJ / 315 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stCreme fraiche gourmet finns inte i längre. Har ni förslag på alternativ?Lena
Lena
Hej Lena! Det finns en crémefraiche som är smaksatt med tomat och basilika, den skulle kunna vara ett bra alternativ. Hälsningar Leif
ICA-köket
Älskar denna! Enkelt, inte så många ingredienser och tar inte lång tid att göra! Favorit på sommaren.
Anna
Jättegod, tog en extra tomat
Malin
Gott, men kompletterade med en msk tomatpuré och aioli vid serveringen.
Eva
Took red onion instead of green onion. Double the amount of beans, the best when served with warmed up garlic bread. Turned out amazing
Maria
Nja, klart ätbart, men inte mer. Smakade inte så mycket. Barnen gillade det inte alls. Kommer inte göra igen.
Ants
Lite för fett och simmigt. Ska ta mindre cr fraiche nästa gång, eller byta mot lätt dito + saffran och tomatpure. Annars jättegott.
Esbjörn