Vegoenchiladas med bellaverde
Underbart goda enchiladas där majstortillan fylls med matiga svarta bönor, söta majskorn i en tomatsås med sting. Toppa rullarna med grön bellaverde, riven ost och grädda i ugnen tills osten smält gyllene. Servera allt med en krispig sallad och svalkande gräddfil. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
300 g majskorn
2 förp pastasås gärna arrabbiata (à 400 g)
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
8 majstortillabröd (medium)
200 g bellaverde eller broccoli
150 g riven ost
Sallad
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruksallad
1 msk olivolja
rödvinsvinäger
Till servering
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3857 KJ / 922 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater86 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer