Enchiladas med gräddfil och sallad

12
0
Enchiladas med gräddfil och sallad

Mumsiga enchiladas står på kvällens meny. Fyllda med krämig bön- och majsröra i en tomatsås med smak av chili, koriander och spiskummin. Bred över lite extra tomatsås och ost innan de gratineras i ugnen. Servera med krispig sallad och gräddfil. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Enchiladas med gräddfil och sallad

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

2 förp kokt bönmix (à 380 g)
340 g majskorn
2 förp pastasås tomat & chili (à 390 g)
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 kruka koriander
1 förp majstortillabröd medium (à 320 g)
150 g riven tacoost

Sallad

1 röd paprika
1/2 cosmopolitansallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3153 KJ / 754 kCal
Fett 26 g
Salt 5.25 g
Kolhydrater 85 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden