Enchiladas med gräddfil och sallad
Mumsiga enchiladas står på kvällens meny. Fyllda med krämig bön- och majsröra i en tomatsås med smak av chili, koriander och spiskummin. Bred över lite extra tomatsås och ost innan de gratineras i ugnen. Servera med krispig sallad och gräddfil. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
2 förp kokt bönmix (à 380 g)
340 g majskorn
2 förp pastasås tomat & chili (à 390 g)
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 kruka koriander
1 förp majstortillabröd medium (à 320 g)
150 g riven tacoost
Sallad
1 röd paprika
1/2 cosmopolitansallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3153 KJ / 754 kCal
Fett26 g
Salt5.25 g
Kolhydrater85 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer