Enchiladas med avokadosallad
Här kommer enchiladas på ett lite annorlunda vis! I denna rätt används nämligen pastasås. Men frukta icke, detta är minst lika gott som den traditionella varianten. Du blandar pastasås med solroskärnor, vitlök, spiskummin, salt, svarta bönor och majs. Blandningen häller du i tortillabröden och låter dem gratineras i ugnen. Servera med en magisk avokadosallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
1 pastasås med sojaprotein (à 390 g)
1 förp pastasås arrabbiata (à 400 g)
1/2 dl solroskärnor
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
8 majstortillabröd (medium)
150 g växtbaserad riven ost
Sallad
2 avokador
1 rödlök
1 kruksallad röd/grön
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3467 KJ / 833 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater73 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför förstör ni rätten med ”växtbaserad ost”?? Fine om det var ett veganskt recept/kasse men det är ju mjölkbaserad gräddfil med? Så irriterande
Göran
2022-05-30Så enormt gott och balanserat! Favorit!
Paulina
2021-06-14