Enchiladas med avokadosallad

1
1
Enchiladas med avokadosallad

Här kommer enchiladas på ett lite annorlunda vis! I denna rätt används nämligen pastasås. Men frukta icke, detta är minst lika gott som den traditionella varianten. Du blandar pastasås med solroskärnor, vitlök, spiskummin, salt, svarta bönor och majs. Blandningen häller du i tortillabröden och låter dem gratineras med ost i ugnen. Servera med en magisk avokadosallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Enchiladas med avokadosallad

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
340 g
majskorn
1
pastasås soja (à 390 g)
1
förp pastasås arrabbiata (à 400 g)
1/2 dl
solroskärnor
2
vitlöksklyftor
2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
8
majstortillabröd (medium)
150 g
växtbaserad riven ost

Sallad

2
avokador
1
rödlök
1
kruksallad röd/grön
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåserna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda avokadon med lite hackad chili efter smak.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Paulina

2021-06-14

Så enormt gott och balanserat! Favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 3467 KJ / 833 kCal
Fett 47 g
Salt 5 g
Kolhydrater 73 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept