Vegoenchiladas med bellaverde

Underbart goda enchiladas där majstortillan fylls med matiga svarta bönor, söta majskorn i en tomatsås med sting. Toppa rullarna med grön bellaverde, riven ost och grädda i ugnen tills osten smält gyllene. Servera allt med en krispig sallad och svalkande gräddfil. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024

Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
300 g majskorn
2 förp pastasås gärna arrabbiata (à 400 g)
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
8 majstortillabröd (medium)
200 g bellaverde eller broccoli
150 g riven ost
Sallad
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruksallad
1 msk olivolja
rödvinsvinäger
Till servering
3 dl gräddfil
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3857 KJ / 922 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater86 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Förvånansvärt smakrikt iaf om man gör egen arribiatasås. Saknade dock koriander och jalapeños då det känns som en mexikansk rätt
Caroline
2025-07-08