Vegocurry med blomkål

En härlig och supergod curry som snabbt kokas ihop i en stor gryta. Currypasta ger en djup smak åt grytan och färsk blomkål gör den fräsch och matig. Det är ingen konst att laga ovo-vegetariskt om det är så här gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2025

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1968 KJ / 470 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
27 st4-5tsk röd curry istället för två. Hade kunnat ta 6 tsk.
Elin
Supergott! Har testat receptet med risnudlar också - blev ännu godare!
Matilda
Det kändes som det saknades något,men väldigt goda smaker
Alexandra
Hyffsat, lite tråkigt. Inge bra för matlådorna. Nudlarna blev geggiga dagen efter.
Jenny
Det var inte äckligt! men behöver lägga till en del så det inte kändes så enkelt.
Karin
Det var gott, men mättnads känslan uteblir! (För lite protein) det skulle vara gott och bra med ägg till.
Anders olof
Var först skeptisk och det smakade inte så roligt men tillsatte Sweet chili och soya då blev det godare. Känns nyttigt men mest något för att mätta magen. Jag hade inte grönsaksbuljong använde köttb. Istället. Men det var ett intressant sätt att använda Blomkål på av den Anledningen kanske jag gör det igen
Björn
Inte jättesmakrikt. Kryddade på ordentligt men det blev inte jättemycket bättre för det. Kompletterade med cashewnötter!
Donald
Gott om man tillsätter lite mera kryddor.
Roger
Tillsatte majsstärkelse så att det inte skulle bli så blaskigt och tillsatte sockerärtor mot slutet i grytan eftersom som dom vara sladdrig då dom varit frysta borde varit färska om dom skulle ha som tillbehör minus för det använde hela buljongen
Eva