Vegocarbonara med svamp

117
5 Klimatsmart
Vegocarbonara med svamp

En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Vegocarbonara med svamp

Ingredienser

4 portioner
300 g
spaghetti
500 g
blandad svamp
1/2
hackad gul lök
2
hackade vitlöksklyftor
1 tsk
flingsalt
1 tsk
svartpeppar
2 msk
olivolja
3
äggulor
2 dl
vispgrädde
1 dl
finriven parmesanost
1 tsk
chiliflakes
1 dl
hackad persilja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Evelina

2021-02-01

Så god, en favorit här hemma! Vi har även lite tryffelolja i gräddblandningen för extra smak :)

Linda

2020-12-30

Favoriten! Så god och lättlagad!

Josefine

2020-12-05

Vegocarbonara med ägg...

Redaktionen ICAse

2020-12-07

Hej Josefine! Vego är ett samlingsbegrepp för en växtbaserad kost (även produkter) där ibland mjölk och/eller ägg kan ingå. Om du söker recept helt utan animalier så välj våra veganska recept. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 631 kCal
Fett 34 g
Salt 2.05 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept