Vegocarbonara med svamp
En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
300 g spaghetti
500 g blandad svamp
1/2 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesan
1 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 631 kCal
Fett34 g
Salt2.05 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag brukar lägga till broccoli och körsbärstomater.
Elena
2024-04-28Jättegott! Den här rätten blir det repris på!
Monika
2024-04-13Rätte blev väldigt god och med färsk pasta ännu bättre.
Madeleine
2023-07-15