Vegocarbonara med svamp

137
9 Klimatsmart
Vegocarbonara med svamp

En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Vegocarbonara med svamp

Ingredienser

4 portioner
300 g spaghetti
500 g blandad svamp
1/2 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesan
1 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

137

Kommentarer

Matilda

2022-03-20

Supergod favorit hos mig & sambon! Vi använder färsk pasta - det tycker vi blir ännu godare 😃

Elin

2021-11-28

Gjorde med trattkantareller och rödgul taggsvamp som jag hårdstekte med olivolja och havssalt. Blev supergott till detta recept!

Hanna

2021-11-22

En favorit som kommer igen väldigt ofta hemma hos oss 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 631 kCal
Fett 34 g
Salt 2.05 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden