Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegocarbonara med svamp

En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagetti enligt förpackningen och häll av.
  2. Stek svamp, lök, vitlök, salt och peppar i olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter, tills det får lite färg.
  3. Vispa ihop äggulor, vispgrädde och parmesan. Tillsätt tillsammans med pastan i pannan.
  4. Krydda med chiliflakes och toppa med persilja.
  5. Servera gärna med extra parmesan.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • 500 g blandad svamp
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2638 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept