Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Carbonara på rökt skinka med ärter

Klassisk pasta carbonara är en god och snabblagad rätt som är omtyckt av många. Den krämiga såsen gör du på gräddmjölk, stekt bacon och strimlad skinka som får koka i några minuter. Och tillsammans med pasta och gröna ärter blir den här måltiden riktigt smarrig och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Stek baconet i en stekpanna och låt rinna av i en sil. Stek skinkan i samma panna.
  2. Blanda majsstärkelse med gräddmjölk, rör ner den och baconet i skinkan. Låt koka några minuter under omrörning. Peppra.
  3. Koka pastan och tillsätt ärterna när det återstår 3 minuter av koktiden.
  4. Servera spaghettin med skinksåsen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddmjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g tärnat bacon
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 3 dl gräddmjölk
  • peppar
  • 4 port spaghetti
  • 250 g små ärter
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2187 kJ / 526 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept