Klassisk pasta carbonara är en god och snabblagad rätt som är omtyckt av många. Den krämiga såsen gör du på gräddmjölk, stekt bacon och strimlad skinka som får koka i några minuter. Och tillsammans med pasta och gröna ärter blir den här måltiden riktigt smarrig och god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddmjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Svensk matkultur är ett stort förbannat skämt. Vem har kommit på detta recept? Ett barn? Lär inte smaka ett dugg och att dessutom ha mage att kalla det för carbonara är tragiskt:/
Johannes
2023-08-08Det är inte Carbonara. Punkt.
Markus
2020-05-08Lite fattigt i smaken tycker jag nog. Ingen favorit.
Ulrica
2016-05-19