Pasta med zucchini, svamp, timjan och crème fraiche
Med zucchinipasta kokad tillsammans med den vanliga spaghettin så blir middagspastan extra grön och god. Den här krämiga pastan med svamp och timjan har milda smaker och går snabbt att tillaga. Ett enkelt sätt att variera den köttfria vardagsmiddagen.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
250 g svamp (gärna kastanjechampinjoner)
1/2 kruka färsk timjan eller torkad timjan (1/2 kruka färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 zucchini
4 port spaghetti
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl kokvatten från pastan
salt
svartpeppar
Till servering
gärna finriven parmesan och sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2088 KJ / 499 kCal
Fett24.8 g
Salt1.77 g
Kolhydrater56 g
Protein10.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums så gott! Jag la i lite svampbuljong i såsen, det lyfte smaken rejält. Behövdes ingen parmesan till. Längtar redan till nästa gång jag får äta den här såsen...
Anna
2024-11-19Mycket god och enkel pastarätt. La till vitlök och svampfond som några av er skrev ... topp ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
2023-08-08God men även jag gjorde mer sås genom att ha i lite grädde med. Ökade vitlöksklyftorna till 2st och hade även i en tärning svampbuljong!
Julia
2022-04-27