Carbonara med julskinka

Förvandla de överblivna resterna av julskinkan till en perfekt krämig pasta carbonara med generösa mängder parmesan! Ett perfekt sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på julmaten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
4 portioner
300 g julskinka
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk smör
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti
2 krm salt
2 krm svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3052 KJ / 729 kCal
Fett30 g
Salt3.54 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer