Carbonara med julskinka
Förvandla de överblivna resterna av julskinkan till en perfekt krämig pasta carbonara med generösa mängder parmesan! Ett perfekt sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på julmaten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
4 portioner
300 g julskinka
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk smör
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3052 KJ / 729 kCal
Fett30 g
Salt3.54 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt och enkel, god smak och perfekt sås. Se bara till att inte ha förmycket fett och att röra i pastavattnet snabbt så såsen inte skär sig.
Johan
2023-12-19Säger som Monica….
Kim
2023-12-17Smaken var god ...men den skar sig. Varför? Gjorde helt enligt receptet.
Monica
2023-12-13