Carbonara med julskinka

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
3
Carbonara med julskinka

Förvandla de överblivna resterna av julskinkan till en perfekt krämig pasta carbonara med generösa mängder parmesan! Ett perfekt sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på julmaten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Carbonara med julskinka

Ingredienser

4 portioner
300 g julskinka
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk smör
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Snabbt och enkel, god smak och perfekt sås. Se bara till att inte ha förmycket fett och att röra i pastavattnet snabbt så såsen inte skär sig.

Johan

2023-12-19

Säger som Monica….

Kim

2023-12-17

Smaken var god ...men den skar sig. Varför? Gjorde helt enligt receptet.

Monica

2023-12-13

Näringsvärde per portion

Energi3052 KJ / 729 kCal
Fett30 g
Salt3.54 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spaghetti carbonara med färskost
Betyg 3.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig carbonara med sidfläsk och parmesan
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majscarbonara
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig carbonara
Betyg 4 av 5.
3364 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med rökt tofu
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga