UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Hamburgare med dressing och morotsstavar

Hamburgare går ju faktiskt lika bra att äta en vardag som till helg. Här har du en klassisk variant med dressing, tomat och krispsallad. Ät den tillsammans med morotsstavar för att addera lite extra grönsaker till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i stavar.
  2. Blanda majonnäsen med chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek burgarna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Skär salladen i bitar och skiva tomaterna.
  5. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Smaka av dressingen med lite bostongurka och servera gärna rostad lök till. Värm bröden i brödrost på låg temperatur. Passupp så att de inte bränns.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 8 hamburgare
  • 1/2 krispsallad
  • 2 tomater
  • 8 hamburgerbröd
Att ha hemma
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 4197 kJ / 999 kCal