Fiskburgare med klyftisar och dipp
Barnsligt god fiskburgare på sprödbakad torsk står på kvällens meny. Till burgaren serveras rostade potatisklyftor och en dipp på crème fraiche. Servera den sprödbakade torsken med hjärtsallad, tomater och en klick sås i hamburgerbröd. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 tsk olja
salt
peppar
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
Tillbehör
2 tomater
1 hjärtsallad
4 hamburgerbröd
2 dl lätt crème fraiche (gärna tomat & basilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 679 kCal
Fett35 g
Salt2.54 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer