Fiskburgare med klyftisar och dipp
Barnsligt god fiskburgare på sprödbakad torsk står på kvällens meny. Till burgaren serveras rostade potatisklyftor och en dipp på crème fraiche. Servera den sprödbakade torsken med hjärtsallad, tomater och en klick sås i hamburgerbröd. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
Tillbehör
För alla
Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Gör glutenfri: välj en färdig glutenfri tempurapanerad torsk eller gör egna panerade torskfiléer med glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj en färdig tempurapanerad torsk fri från laktos eller gör egna panerade torskfiléer med laktosfritt smör eller matfett. Välj laktosfri crème fraiche, tomat & basilika.
Gör mjölkproteinfri: välj en färdig tempurapanerad torsk fri från mjölkprotein eller gör egna panerade torskfiléer med mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och hacka ner soltorkade tomater samt färsk eller torkad basilika.
Gör äggfri: välj en sprödbakad torsk utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer