Fiskburgare med klyftisar och dipp

3
0
Fiskburgare med klyftisar och dipp

Barnsligt god fiskburgare på sprödbakad torsk står på kvällens meny. Till burgaren serveras rostade potatisklyftor och en dipp på crème fraiche. Servera den sprödbakade torsken med hjärtsallad, tomater och en klick sås i hamburgerbröd. Middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018

Fiskburgare med klyftisar och dipp

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)

Tillbehör

2
tomater
1
hjärtsallad
4
hamburgerbröd
2 dl
lätt crème fraiche (gärna tomat & basilika)

För alla

Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Gör glutenfri: välj en färdig glutenfri tempurapanerad torsk eller gör egna panerade torskfiléer med glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj en färdig tempurapanerad torsk fri från laktos eller gör egna panerade torskfiléer med laktosfritt smör eller matfett. Välj laktosfri crème fraiche, tomat & basilika.
Gör mjölkproteinfri: välj en färdig tempurapanerad torsk fri från mjölkprotein eller gör egna panerade torskfiléer med mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och hacka ner soltorkade tomater samt färsk eller torkad basilika.
Gör äggfri: välj en sprödbakad torsk utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2910 KJ / 679 kCal
Fett 35 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 71 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept