Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chili con carne med paprika

Klassisk chili con carne är en perfekt vardagsrätt som går hem hos både stora och små! Grytan med nötfärs och vita bönor kryddas med paprikapulver och chili och äts sedan med fluffigt ris. Klicka på en sked kall och len crème fraiche innan servering och middagen är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Chili con carne: Skala och hacka löken. 
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg. Mosa färsen så att det inte blir några klumpar.
  4. Blanda ner kryddor, soja, bönor och passerade tomater. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  5. Till servering: Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
  6. Servera grytan med paprika, ris och crème fraiche.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek paprikan med löken och krydda med lite cayennepeppar om du vill ha mer sting på din chili.
För en mildare smak rör ner crème fraiche i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Chili con carne
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk japansk soja
  • 415 g vita bönor i tomatsås
  • 500 g passerade tomater
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3029 kJ / 723 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer