Chili con carne med paprika

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Chili con carne med paprika

Klassisk chili con carne är en perfekt vardagsrätt som går hem hos både stora och små! Grytan med nötfärs och vita bönor kryddas med paprikapulver och chili och äts sedan med fluffigt ris. Klicka på en sked kall och len crème fraiche innan servering och middagen är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Chili con carne med paprika

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Chili con carne

1   rödlök
1 msk  olja
ca 500 g  nötfärs
1 krm  chilipulver
1 tsk  paprikapulver
1 msk  japansk soja
415 g  vita bönor i tomatsås
500 g  passerade tomater
salt
peppar

Till servering

2   röda paprikor
2 dl  lätt crème fraiche

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek paprikan med löken och krydda med lite cayennepeppar om du vill ha mer sting på din chili.
För en mildare smak rör ner crème fraiche i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3029 KJ / 723 kCal
Fett27 g
Salt3.6 g
Kolhydrater78 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Chili con carne med choklad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne med tomater
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne med ris
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne på kvarten
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili med champinjoner, majs och zucchini
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con Carne
Betyg 2.8 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga