Chili con carne med paprika

4
0
Chili con carne med paprika

Klassisk chili con carne är en perfekt vardagsrätt som går hem hos både stora och små! Grytan med nötfärs och vita bönor kryddas med paprikapulver och chili och äts sedan med fluffigt ris. Klicka på en sked kall och len crème fraiche innan servering och middagen är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Chili con carne med paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Chili con carne

1
rödlök
1 msk
olja
ca 500 g
nötfärs
1 krm
chilipulver
1 tsk
paprikapulver
1 msk
japansk soja
415 g
vita bönor i tomatsås
500 g
passerade tomater
-
salt
-
peppar

Till servering

2
röda paprikor
2 dl
lätt crème fraiche

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek paprikan med löken och krydda med lite cayennepeppar om du vill ha mer sting på din chili.
För en mildare smak rör ner crème fraiche i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3029 KJ / 723 kCal
Fett 27 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 78 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept