Chili con frijoles

6
0 Klimatsmart
Chili con frijoles

Chili con frijoles, alltså en chili med den heta bönröran frijoles, blir härligt smakrik och får lite hetta! Här gör du den på sojafärs och adderar lite spetspaprika samt äter den tillsammans med bulgur och baguetter. En värmande och trygg rätt att njuta av under hösten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Chili con frijoles

Ingredienser

4 portioner
1
surdegsbaguette (à 250 g)
4
port bulgur eller annat gryn
380 g
kokt bönmix
1
rödlök
1
förp spetspaprika (à 170 g)
1 msk
rapsolja
300 g
sojafärs
2
vitlöksklyftor
3 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
390 g
pastasås chili
1 tsk
kakao
1 tsk
oregano
1 tsk
paprikapulver
1/2 msk
ketchup
-
salt
-
peppar
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i baguetterna, buljongen och chilisåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2937 KJ / 696 kCal
Fett 18 g
Salt 4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept