Chili con frijoles

9
1 Klimatsmart
Chili con frijoles

Chili con frijoles, alltså en chili med den heta bönröran frijoles, blir härligt smakrik och får lite hetta! Här gör du den på sojafärs och adderar lite spetspaprika samt äter den tillsammans med bulgur och baguetter. En värmande och trygg rätt att njuta av under hösten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Chili con frijoles

Ingredienser

4 portioner
1 surdegsbaguette (à 250 g)
4 port bulgur eller annat gryn
1 förp kokt bönmix (à 380 g)
1 rödlök
1 förp spetspaprika (à 170 g)
1 msk rapsolja
300 g sojafärs
2 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk kakao
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1/2 msk ketchup
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i baguetterna, buljongen och chilisåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Lisa

2021-10-21

Riktigt gott! Bytte ketchup mot chilisås och hade i chiliflakes för extra hetta.

Näringsvärde per portion

Energi 2937 KJ / 696 kCal
Fett 18 g
Salt 4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden