Chili con frijoles
Chili con frijoles, alltså en chili med den heta bönröran frijoles, blir härligt smakrik och får lite hetta! Här gör du den på sojafärs och adderar lite spetspaprika samt äter den tillsammans med bulgur och baguetter. En värmande och trygg rätt att njuta av under hösten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
1 surdegsbaguette (à 250 g)
4 port bulgur eller annat gryn
1 förp kokt bönmix (à 380 g)
1 rödlök
1 förp spetspaprika (à 170 g)
1 msk rapsolja
300 g sojafärs
2 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk kakao
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1/2 msk ketchup
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 696 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater89 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott! Bytte ketchup mot chilisås och hade i chiliflakes för extra hetta.
Lisa
2021-10-21