Rostade pommes med tacotopping

Tacos är ju mångas favorit, och här kommer den i en ny tappning! Tacokryddad sojafärs, purjolök och majs strös över pommes (ja du läste rätt) och avslutas med ost. Det här göttiga rostas i ugnen och toppas sedan med sallad, avokado och gräddfil. Hur gott?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g pommes strips
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
2 förp sojafärs (à 300 g)
1 msk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
150 g riven ost (gärna folke)
1/2 isbergssalladshuvud
2 avokador
2 tomater
3 dl gräddfil
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4409 KJ / 1035 kCal
Fett56 g
Salt4.3 g
Kolhydrater76 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fyll i med lite taco chips under osten.
Helle
2025-03-09Måste prova
Ywonne
2022-11-01Jag tycker att många rätter är bra, men fisk går inte riktigt hem hos oss och ofta tråkiga recept så fisken ger jag ofta bort, veckans mat då? har bara provat taco rätten och den var ok, det blev också väldigt mycket mat typ 6-8 portioner, svår att spara som matlådor då pommes knappast smakar dagen efter och blivit grötig, men ser fram emot de 2 andra,
Jari
2021-06-24