Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Vego stroganoff med halloumi

Stroganoff har du säkert ätit flera gånger förut, men har du testat med halloumi? Den stekta ostens sälta gifter sig perfekt med den krämiga och smakrika tomatsåsen. Lätt som en plätt och riktigt gott. Kanske blir detta din nya vegofavorit?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stroganoff: Skär halloumin i strimlor och stek i hälften av oljan i en panna. Sätt åt sidan.
  2. Finhacka löken, pressa vitlöken och stek gyllene i resten av oljan.
  3. TIllsätt resten av ingredienserna, utom halloumin, och låt puttra i 3 minuter.
  4. Till servering: Blanda ner halloumin och servera med ris och en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Stroganoff
  • 300 g halloumiost
  • ca 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk stark senap
  • 500 ml krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 krm chipotlepeppar
  • 1 krm salt (gärna rock salt)
  • 2 krm peppar (gärna tellicherry black pepper)
Till servering
  • ris
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1684 kJ / 402 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer