Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Havreflarn med vanilj och frukt eller bär

Recept på en härlig efterrätt av knaprigt havreflarn och krämig fyllning. Du gör kakorna av havregryn, socker, margarin och vaniljkräm. Garnera med färsk frukt eller bär och servera till dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna tills de får en aning färg. Häll dem i en bunke och låt dem svalna.
  3. Tillsätt socker och majsstärkelse. Rör ner matfettet och vattnet.
  4. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
  5. Låt flarnen svalna plant och lossa dem därefter från pappret.
  6. Lägg Vaniljkräm mellan två flarn och garnera med frukt eller bär. Servera direkt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda på ren havre. Gör vaniljkräm utan havrebaserade drycker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 msk mjölkfritt flytande margarin
  • 1 tsk vatten
  • mjölkproteinfri vaniljkräm (se länk under steg 6)
Lägg till i inköpslistan