Pannkakssmet
En pannkakssmet som räcker till ett gäng tunna pannkakor. Servera dem som crêpes till förrätt eller kanske till efterrätt med söt sylt och vispgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
8-10 st
3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk flytande margarin eller smält smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka om antalet blir 8 stycken och steker i smör.
Energi697 KJ / 167 kCal
Fett7.7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater17 g
Protein6.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott, blir perfekta tunna pannkakor
Katarina
2024-11-30Superbra recept , fina goda pannkakor
Charlotte
2024-11-18Jag var inte nöjd med receptet och har testat lite olika varianter nu. Testa 1 ägg och 2dl mjöl, allt annat lika. Det vart mycket godare pannkakor och lättare att steka. Sen lite jordgubbar och socker på. Gött! Orginalreceptet smakar bara ägg.
Tommy
2024-08-28