Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bönrisotto med currystekta fiskbullar

(3)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna risotto med röda bönor och fiskbullar är en risrätt som får en härlig vändning när du kryddar med curry och tillsätter banan. Använd vanligt långkornigt ris och fiskbullar i buljong så lagar du enkelt en god middag till familjen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 bananer
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk curry
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken med riset i flytande margarin. Häll på vatten och salt. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Låt fiskbullarna rinna av. Skala och skär bananerna i bitar. Hetta upp flytande margarin, gärna med curry. Fräs fiskbullar och banan några minuter. Vänd ner i det färdigkokta riset.
  4. Servera risotton med grön sallad och gärna en klick matyoghurt.

För alla

Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2496 kJ / 597 kCal
Läs mer om näringsvärden