Bönrisotto med currystekta fiskbullar
Denna risotto med röda bönor och fiskbullar är en risrätt som får en härlig vändning när du kryddar med curry och tillsätter banan. Använd vanligt långkornigt ris och fiskbullar i buljong så lagar du enkelt en god middag till familjen.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 dl långkornigt ris
1 msk flytande margarin
6 dl vatten
1 tsk salt
2 burkar röda bönor (à 400 g)
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
2 bananer
1 msk flytande margarin
1 msk curry
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett16 g
Salt4.27 g
Kolhydrater88 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Över förväntan gott! Snabbt och nyttigt är en ovanlig blandning. Men man måste ju trots allt gilla konsistensen på fiskbullar...och i vår familj gillar inte alla att blanda frukt i maten, men det gick bra även utan bananer.
Karin
2009-05-05Eftersom jag inte tål mjölk så ersatte vi fiskbullarna med kuber av fiskfilé.
Åsa
2005-11-03