Vego risotto med champinjoner

Krämig, god och lättlagad vego risotto med champinjoner, parmesanost och avorioris. Denna smakfulla och svamprisotto serveras med bröd och sallad.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören.
Energi2074 KJ / 495 kCal
Fett14 g
Salt3.71 g
Kolhydrater73 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stParmesan innehåller alltid löpe, så receptet borde inte beskrivas som "vego". Gran gustoso är ett bra alternativ till parmesan utan löpe.
Marcus
Bästa svamprisotton❣️
Jenny
Ett bra grundrecept som lätt går att utveckla vidare efter egen smak om man vill.
Isabella
Jag körde med tärnad bacon i, och lite vitt vin istället för allt vatten. Bytte även parmesanen mot en blandning med greve/prästost. Kanongott blev det!
Emma
Otroligt gott!!
Nina
Okej men lite tråkigt. Det kunde gott ha varit mer svamp och t.ex. lite bacon i. Vattenmängden står inte utskriven så jag chansade på 8 dl, vilket stämde ganska bra.
Elin
god jul
Mattias
Grymt gott! Bra alternativ till vanligt ris som komplement till kötträtt om man så vill men himmelskt på egen hand.
Maria