Poké bowl med sparris och pocherat ägg

7
0 Klimatsmart
Poké bowl med sparris och pocherat ägg

Poké bowl, som härstammar från den hawaianska köket, kan kombineras ihop på alla möjliga sätt! I denna gröna skål så förekommer allt från avokado, sparris, ärtskott och ett härligt och krämigt pocherat ägg! Se till att du fått till en bra vattenvirvel i kastrullen innan du kläcker ner dina råa ägg för ett så bra resultat som möjligt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Poké bowl med sparris och pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port sushiris
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
strösocker
2 msk
vatten
2
avokador
1
gurka
250 g
grön sparris

Pocherad ägg

4
ägg
1 msk
ättika
1 tsk
salt

Vid servering

1
ask ärtskott (à 100 g)
1 msk
sesamfrön

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Känns pocheringen av äggen klurig? Koka då äggen som vanligt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2018 KJ / 482 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept