Poké bowl med sparris och pocherat ägg

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Poké bowl med sparris och pocherat ägg

Poké bowl, som härstammar från den hawaianska köket, kan kombineras ihop på alla möjliga sätt! I denna gröna skål så förekommer allt från avokado, sparris, ärtskott och ett härligt och krämigt pocherat ägg! Se till att du fått till en bra vattenvirvel i kastrullen innan du kläcker ner dina råa ägg för ett så bra resultat som möjligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Poké bowl med sparris och pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port sushiris
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  strösocker
2 msk  vatten
2   avokador
1   gurka
250 g  grön sparris

Pocherad ägg

4   ägg
1 msk  ättika
1 tsk  salt

Vid servering

1   ask ärtskott (à 100 g)
1 msk  sesamfrön

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Känns pocheringen av äggen klurig? Koka då äggen som vanligt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2018 KJ / 482 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein16 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego poké bowl
Betyg 3.9 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Poké bowl med mango och lax
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vårsallad med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga