Poké bowl med sparris och pocherat ägg
Poké bowl, som härstammar från den hawaianska köket, kan kombineras ihop på alla möjliga sätt! I denna gröna skål så förekommer allt från avokado, sparris, ärtskott och ett härligt och krämigt pocherat ägg! Se till att du fått till en bra vattenvirvel i kastrullen innan du kläcker ner dina råa ägg för ett så bra resultat som möjligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port sushiris
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
2 msk vatten
2 avokador
1 gurka
250 g grön sparris
Pocherad ägg
4 ägg
1 msk ättika
1 tsk salt
Vid servering
1 ask ärtskott (à 100 g)
1 msk sesamfrön
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Känns pocheringen av äggen klurig? Koka då äggen som vanligt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2018 KJ / 482 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer