Vego pastagryta med fetaost
God vegogryta med pasta och fetaost som tack vare sin korta tillagningstid fungerar perfekt som vardagsmiddag. Pastagrytan med fetaost smakar underbart och blir lätt en återkommande klassiker.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 liten zucchini
2 msk olivolja
2 dl kokta svarta bönor
20 svarta oliver
100 g fetaost
1/2 kruka basilika (färsk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2039 KJ / 487 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätteenkelt
Sara
2024-12-07Att skriva ”vego” när detta inte ör vegansk mat tycker jag är lite vilseledande. Använd istället ”vegitariskt” när det inte finns kött med men däremot tex. ost
Elisabeth
2022-08-14Tack för din kommentar Elisabeth! Det är lite knepigt detta med olika benämningar. På ICA använder vi Vego som ett samlingsbegrepp för en växtbaserad kost där mjölk och/eller ägg kan ingå. Om du söker på veganska recept får du endast upp recept helt utan animalier. https://www.ica.se/recept/vegan/ Hoppas det hjälper dig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-08-15Väldigt gott, enkelt och snabbt.
Carina
2022-06-18