Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

En mustig tomat- och bönröra med oliver serveras till nystekt saganakiost med frasig yta och mjukt smältande innandöme. Den snabbt tillagade tomatröran matchar sältan i oliver och den grekiska osten. En varm vegetarisk rätt som kan serveras med kallskuret för den som vill.

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
4   plommontomater
2 msk  olivolja
2 msk  soltorkad tomatcrème
2 dl  vatten
400 g  stora vita kokta bönor
1 dl  urkärnade kalamataoliver
salt och svartpeppar
2   förp saganaki (à 150 g)
1 msk  olivolja

Till servering

sallad
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki till laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki till tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2212 KJ / 529 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Salsiccia med soltorkad tomatpasta
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk vegopytt i långpanna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bönsallad med grekiska biffar
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fetabiffar och potatissallad med bönor
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oliv- och bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
144 personer har röstat
Under 15 min att tillaga