Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

En mustig tomat- och bönröra med oliver serveras till nystekt saganakiost med frasig yta och mjukt smältande innandöme. Den snabbt tillagade tomatröran matchar sältan i oliver och den grekiska osten. En varm vegetarisk rätt som kan serveras med kallskuret för den som vill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna fint.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomattärningarna och tomatcrèmen. Häll på vattnet och koka sakta ca 5 minuter.
  3. Häll av bönorna i ett durkslag, skölj dem och låt rinna av. Tillsätt bönor och oliver i tomatsåsen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek osten i olivoljan.
  5. Till servering: Servera osten med tomatröran, sallad och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki till laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki till tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • 2 dl vatten
  • 400 g stora vita kokta bönor
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp saganaki (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept