Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver
En mustig tomat- och bönröra med oliver serveras till nystekt saganakiost med frasig yta och mjukt smältande innandöme. Den snabbt tillagade tomatröran matchar sältan i oliver och den grekiska osten. En varm vegetarisk rätt som kan serveras med kallskuret för den som vill.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 plommontomater
2 msk olivolja
2 msk soltorkad tomatcrème
2 dl vatten
400 g stora vita kokta bönor
1 dl urkärnade kalamataoliver
salt och svartpeppar
2 förp saganaki (à 150 g)
1 msk olivolja
Till servering
sallad
bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki till laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki till tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2212 KJ / 529 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein23 g
Kommentarer