Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

4
0
Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

En mustig tomat- och bönröra med oliver serveras till nystekt saganakiost med frasig yta och mjukt smältande innandöme. Den snabbt tillagade tomatröran matchar sältan i oliver och den grekiska osten. En varm vegetarisk rätt som kan serveras med kallskuret för den som vill.

Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 plommontomater
2 msk olivolja
2 msk soltorkad tomatcrème
2 dl vatten
400 g stora vita kokta bönor
1 dl urkärnade kalamataoliver
salt och svartpeppar
2 förp saganaki (à 150 g)
1 msk olivolja

Till servering

sallad
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut saganaki till laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut saganaki till tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2212 KJ / 529 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 32 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden