UNDER 30 MIN | Medel

Grekisk sallad med pasta

Denna grekiska sallad med fetaost, oliver och rödlök är en sommarfräsch lättare lunch. Pastan och de vita bönorna bidrar till en mer mättande känsla. Dressingen med vitvinsvinäger och oregano gör salladen extra god. Bra att ta med på picknick.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Halvera och kärna ur paprikan. Skala och skiva löken. Skär alla grönsaker i stora bitar.
  2. Skär osten i bitar. Låt majs, oliver och bönor rinna av.
  3. Dressing: Vispa ihop vinäger med olja och vatten. Rör ner oregano, smaksätt med salt och peppar.
  4. Låt pastan rinna av. Blanda den med grönsakerna, majs, oliver, ost, bönor och dressingen.
  5. Servera gärna med bröd.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne och fullkorn)
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 150 g fetaost
  • 340 g majskorn
  • 2 dl svarta oliver
  • 400 g stora vita bönor
Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2956 kJ / 706 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept