Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttgryta med oliver & bönor

Sväng snabbt ihop denna ljuvligt goda och mättande köttgryta med oliver och bönor. Börja med att värma upp fryst, kokt högrev och blanda ihop allt utom högrevsbuljongen. Värm din mumsiga gryta och servera eventuellt med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm Kokt högrev till olika rätter i lagen som det varit fryst i.
  2. Häll av oliverna och skiva dem grovt. Skär baconet tvärs över i mindre bitar. Fräs det i en högkantad stekpanna eller gryta. Tillsätt bönorna, det varma köttet (ta inte med buljongen) samt oliverna.
  3. Servera gärna med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kokt nötkött i tärningar (se länk nedan)
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor (à ca 200 g)
  • 1 burk gröna oliver utan kärnor (à ca 200 g)
  • 2 pkt bacon (à ca 140 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan