Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grekiska bönor med matvete

Grekiska bönor med matvete är en mättande och välsmakande rätt som ger mersmak. Börja med att lägga bönor, champinjoner, oliver och eventuellt okra i en ugnsform som du häller din tomatblandning över. Smula på fetaost före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka den gula löken. Blanda med burktomaterna (mosa dem ev lite med en gaffel), olivolja, socker, salt och svartpeppar i en bunke. Pressa i vitlöken.
  3. Skölj bönor och ev okra i ett durkslag. Skär champinjonerna i grova bitar.
  4. Lägg bönor, champinjoner, oliver och ev okra i en stor smord ugnssäker form. Häll över tomaterna.
  5. Tillaga i ugnen 1 timme. Smula över fetaosten och servera med matvete, couscous eller bulgur.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete, couscous eller bulgur med quinoa alt ris.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för fetaost.
Gör laktosfri: använd äkta grekisk fetaost eller laktosfri feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g) eller hela tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
  • ev 200 g okra på burk (fungerar bra utan också)
  • 200 g färska champinjoner
  • ca 15 svarta oliver
  • 150 g mager fetaost
  • 2 dl matvete, couscous eller bulgur
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 598 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer