Grekiska bönor med matvete
Grekiska bönor med matvete är en mättande och välsmakande rätt som ger mersmak. Börja med att lägga bönor, champinjoner, oliver och eventuellt okra i en ugnsform som du häller din tomatblandning över. Smula på fetaost före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) eller hela tomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
ev 200 g okra på burk (fungerar bra utan också)
200 g färska champinjoner
ca 15 svarta oliver
150 g mager fetaost
2 dl matvete, couscous eller bulgur
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 598 kCal
Kommentarer
Väldigt gott med pärlcouscous!
Lovisa
2020-11-03Bättre utan okra. Jag skippar svampen också, den blir mjukslemmig. Jag förvällde lite rotselleri och hade i-ok. Stänkte i olivlag och saltade försiktigt. Socker är onödigt. Mer oliver. Och varför ska fetaosten vara mager?
Göran
2010-10-22Väldigt gott och lätt att göra. Rekommenderas starkt! Jag bjöd mina föräldrar som inte är vegetarianer på det och de gillade också rätten.
Emelie
2009-11-07