Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sallad med vita bönor

Snabb- och lättlagat tillbehör med vita bönor, rödlök och svarta oliver. Över detta ringlas en fascinerande fetadressing som sätter guldkant på salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt bönorna rinna av. Skala och finhacka löken. Blanda bönor, lök och oliver. Skär hälften av fetaosten i tärningar.
  2. Mixa resten av fetaosten med olja och vinäger till en slät dressing.
  3. Vänd ner fetaosttärningarna och dressingen i bönorna. Krydda.

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och använd i stället tofu.

Tips

Det går bra att förbereda salladen dagen före servering. Ställ den då kallt fram till serveringsdags.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar stora vita bönor eller kikärter (à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 2 dl svarta oliver
Fetaostdressing
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?