Grekisk vegopytt i långpanna
En härlig grekisk vegetarisk pytt i panna med potatis, lök, paprika, marinad och fetaost som görs på en långpanna i ugn. Serveras tillsammans med en smarrig bönsallad med tomater och kalamataoliver, pitabröd och grekisk yoghurt. En underbar vegopytt för alla som älskar grekisk mat!
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 röda lökar
2 gula eller röda paprikor
1 förp Greek Tray marinad från Farmers & Chefs (à 90 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
Bönsallad
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1 dl avrunna kalamataoliver
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Till Servering
1 citron
4 pitabröd
1/2 kruka basilika
2 dl grekisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott! Marinaden är väldigt god!
Liselotte
2024-11-04