Korvgulasch med paprika och surkål

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Korvgulasch med paprika och surkål

Korv och surkål är en populär kombo i många länder och helt klart värd att bjuda in i den svenska vardagsmenyn. En smakrik bratwurst trivs bra ihop med snabbfrästa grönsaker, tomatkross och den krispiga och syrliga surkålen. Servera gulaschen med potatis, gräddfil och saltgurka.

Korvgulasch med paprika och surkål

Ingredienser

4 portioner
300 g  bratwurst
1   gul lök
1   röd paprika
1   gul paprika
2 msk  olja
1 msk  paprikapulver (mild)
2 krm  timjan
2 krm  oregano
2 krm  kummin
1 krm  chiliflakes
390 g  krossade tomater
2 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g  surkål

Till servering

buljongkokt potatis
gräddfil
saltgurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Gott recept. Men vi bytte ut Bratwurst till Chorizo istället. Jättegott!

Hanna

2018-01-23

Testa liknande recept

Köttfärsgulasch med crème fraiche
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och paprikagulasch
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegetarisk gulasch med bönor
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulasch på kyckling
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig gulasch
Betyg 3.1 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltgulasch med vitlökskräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga