Korvgulasch med paprika och surkål

3
1
Korvgulasch med paprika och surkål

Korv och surkål är en populär kombo i många länder och helt klart värd att bjuda in i den svenska vardagsmenyn. En smakrik bratwurst trivs bra ihop med snabbfrästa grönsaker, tomatkross och den krispiga och syrliga surkålen. Servera gulaschen med potatis, gräddfil och saltgurka.

Skriv ut
Korvgulasch med paprika och surkål

Ingredienser

4 portioner
300 g
bratwurst
1
gul lök
1
röd paprika
1
gul paprika
2 msk
olja
1 msk
paprikapulver (mild)
2 krm
timjan
2 krm
oregano
2 krm
kummin
1 krm
chiliflakes
390 g
krossade tomater
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g
surkål

Till servering

buljongkokt potatis
gräddfil
saltgurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Hanna

2018-01-23

Gott recept. Men vi bytte ut Bratwurst till Chorizo istället. Jättegott!

Testa liknande recept