Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Korvgulasch med paprika och surkål

Korv och surkål är en populär kombo i många länder och helt klart värd att bjuda in i den svenska vardagsmenyn. En smakrik bratwurst trivs bra ihop med snabbfrästa grönsaker, tomatkross och den krispiga och syrliga surkålen. Servera gulaschen med potatis, gräddfil och saltgurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korvarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i små bitar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller vid kastrull och stek korv och lök tills de börjar få färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare 1 minut. Häll ner tomatkross, paprika och buljong och koka ca 15 minuter. 
  3. Vänd ner surkålen och smaka av med salt.
  4. Till servering: Servera med potatis, gräddfil och saltgurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g bratwurst
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olja
  • 1 msk paprikapulver (mild)
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • 2 krm kummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 390 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 250 g surkål
Till servering
  • buljongkokt potatis
  • gräddfil
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer