Jämtländsk viltgulasch
Ett smakrikt recept på mustig, jämtländsk viltgulasch. Du gör gulaschen av bland annat högrev av vilt, vitlök, trattkantareller, timjan, sambal oelek, soja, potatis, ost och mjölk. Mättande och aptitligt!
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg högrev av vilt, t ex älg
3 msk smör
2 msk rapsolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
7 dl trattkantareller
1 kanelstång
1 msk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk stött kummin
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 l vatten
2 msk konc viltfond
1 dl konc svartvinbärssaft
ev majsstärkelse (Maizena)
4/5 dl ev svarta vinbär
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Himmelskt mos
1 kg potatis
4 dl riven himmelsraftenost från Oviken eller annan lagrad ost t ex Appenzeller
2 1/2 dl varm mjölk
75 g smör
salt
peppar
Till servering
gräddfil
saltgurka
syltlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ica levererar alltid bra recept men detta slog alla med hästlängder. Så fantastiskt gott. Det tog tid men den som väntar på nått gott .... Denna rätt kommer serveras fler gånger helt klart.
Jim
2024-04-13Receptet på kommentaren var plus. Grädde är gott.
Christina
2021-11-07Helt fantastiskt gott! Våran 1-åring åt som aldrig förr! Om man ska vara petig så hade det kunnat vara lite mer hetta i, kände inte av sambal alls, så nästa gång blir det nog lite mer sambal, eller en liten chili i. Vi hade i västerbottenost i moset - det blev ljuvligt! Ett stort plus till Ica, som säljer frysta ekologiska svarta vinbär. Dottern tyckte dom var jättemumsiga så tur att vi hade i det!
Moa
2021-10-31