Ett smakrikt recept på mustig, jämtländsk viltgulasch. Du gör gulaschen av bland annat högrev av vilt, vitlök, trattkantareller, timjan, sambal oelek, soja, potatis, ost och mjölk. Mättande och aptitligt!
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2
kg
högrev av vilt, t ex älg
3
msk
smör
2
msk
rapsolja
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
7
dl
trattkantareller
1
kanelstång
1
msk
paprikapulver
2
tsk
timjan
2
tsk
stött kummin
1
tsk
sambal oelek
1
msk
soja
1
l
vatten
2
msk
konc viltfond
1
dl
konc svartvinbärssaft
ev majsstärkelse (Maizena)
4/5
dl
ev svarta vinbär
1
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
Himmelskt mos
1
kg
potatis
4
dl
riven himmelsraftenost från Oviken eller annan lagrad ost t ex Appenzeller
2 1/2
dl
varm mjölk
75
g
smör
salt och peppar
Till servering
gräddfil
saltgurka
syltlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
77
6 st
Kommentarer
Christina
2021-11-07
Receptet på kommentaren var plus. Grädde är gott.
Moa
2021-10-31
Helt fantastiskt gott! Våran 1-åring åt som aldrig förr! Om man ska vara petig så hade det kunnat vara lite mer hetta i, kände inte av sambal alls, så nästa gång blir det nog lite mer sambal, eller en liten chili i. Vi hade i västerbottenost i moset - det blev ljuvligt!
Ett stort plus till Ica, som säljer frysta ekologiska svarta vinbär. Dottern tyckte dom var jättemumsiga så tur att vi hade i det!
Christina
2021-10-15
Alltså: stek på fina grytbitar av älg i smör. Köttbuljongtärningar. Några enbär och några lagerblad. Kryddpepparkorn. En flaska porter och vatten så det täcker grytbitarna. En morot och en gul lök. Puttra på köttet 1-1 1/2 h .Ska bli riktigt mört. Häll vatten i grytan om det behövs under kokningen. Se till att det sen inte är så mycket vätska kvar i grytan när köttet är klart. Häll på vispgrädde i önskad mängd/1-2 tsk svartvinbärsgele. Salt å vitpeppar. Lite soya color. Red ev av. Serveras m kokt potatis och gelé. Detta är garanterat gott ! /Elisabeth
Kommentarer
Christina
2021-11-07Receptet på kommentaren var plus. Grädde är gott.
Moa
2021-10-31Helt fantastiskt gott! Våran 1-åring åt som aldrig förr! Om man ska vara petig så hade det kunnat vara lite mer hetta i, kände inte av sambal alls, så nästa gång blir det nog lite mer sambal, eller en liten chili i. Vi hade i västerbottenost i moset - det blev ljuvligt! Ett stort plus till Ica, som säljer frysta ekologiska svarta vinbär. Dottern tyckte dom var jättemumsiga så tur att vi hade i det!
Christina
2021-10-15Alltså: stek på fina grytbitar av älg i smör. Köttbuljongtärningar. Några enbär och några lagerblad. Kryddpepparkorn. En flaska porter och vatten så det täcker grytbitarna. En morot och en gul lök. Puttra på köttet 1-1 1/2 h .Ska bli riktigt mört. Häll vatten i grytan om det behövs under kokningen. Se till att det sen inte är så mycket vätska kvar i grytan när köttet är klart. Häll på vispgrädde i önskad mängd/1-2 tsk svartvinbärsgele. Salt å vitpeppar. Lite soya color. Red ev av. Serveras m kokt potatis och gelé. Detta är garanterat gott ! /Elisabeth