Potatis- och paprikagulasch
Bjud på en mustig gulashgryta med potatis, nötkött och paprika. Koka ihop din mättande potatis- och paprikagulasch med underbar kumminsmak och servera den rykande het tillsammans med en len klick crème fraiche och bröd. Perfekt kalla dagar!
Ingredienser
4 portioner
750 g asterixpotatis
2 gula lökar
4 - 4 1/2 tomater
1 kg nötkött med ben tex högrev eller benfritt kött (1 kg kött med ben motsvarar 600 g benfritt kött
1 - 1 1/2 msk olivolja
2 msk paprikapulver
1 grön paprika
1 röd paprika
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kummin
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett21 g
Kommentar
Alldeles för mycket kött för fyra personer. Dubblera receptet, utom för köttet, så räcker det till två middagar. Grytan kan frysas men klarar sig också flera dagar i kylen. Alla grytor blir bäst om de fått vila några dagar.
Lise
2012-10-05