Potatis- och paprikagulasch

17
1
Potatis- och paprikagulasch

Bjud på en mustig gulashgryta med potatis, nötkött och paprika. Koka ihop din mättande potatis- och paprikagulasch med underbar kumminsmak och servera den rykande het tillsammans med en len klick crème fraiche och bröd. Perfekt kalla dagar!

Potatis- och paprikagulasch

Ingredienser

4 portioner
750 g asterixpotatis
2 gula lökar
4 - 4 1/2 tomater
1 kg nötkött med ben tex högrev eller benfritt kött (1 kg kött med ben motsvarar 600 g benfritt kött
1 - 1 1/2 msk olivolja
2 msk paprikapulver
1 grön paprika
1 röd paprika
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kummin
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Lise

2012-10-05

Alldeles för mycket kött för fyra personer. Dubblera receptet, utom för köttet, så räcker det till två middagar. Grytan kan frysas men klarar sig också flera dagar i kylen. Alla grytor blir bäst om de fått vila några dagar.

Näringsvärde per portion

Energi 2060 KJ / 490 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden