Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatis- och paprikagulasch

Bjud på en mustig gulashgryta med potatis, nötkött och paprika. Koka ihop din mättande potatis- och paprikagulasch med underbar kumminsmak och servera den rykande het tillsammans med en len klick crème fraiche och bröd. Perfekt kalla dagar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Lägg dem i kallt vatten.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skär köttet i tärningar. Fräs löken i oljan i en gryta. Ta grytan från värmen och rör i paprikapulvret. Blanda ner kött och tomater och låt allt fräsa en stund.
  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner den i grytan och späd med vattnet. Koka upp och smula i buljongtärningarna. Krydda med kummin och salt. Låt grytan koka under lock på svag värme, ca 40 minuter. Lägg i potatisen och koka vidare tills den är mjuk. Servera gulaschen riktigt het, gärna med en klick crème fraiche och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g asterixpotatis
  • 2 gula lökar
  • 4 1/2 tomater
  • 1 kg nötkött med ben tex högrev eller benfritt kött (1 kg kött med ben motsvarar 600 g benfritt kött
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden