Vego grönkålspaj med valnötter
En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
150 g smör
3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
ca 2 msk iskallt vatten
Fyllning
250 g färsk grönkål eller spenat
2 rödlökar
2 dl valnötter
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g getost (chèvretyp)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3053 KJ / 729 kCal
Fett58 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod. Tog fetaost istället för chevre.
Anita
2023-10-07Oj så gott!! Lite honung över det var amazing! Fick dock göra lite mer deg än receptet sa.
Christina
2023-04-18Har lagat enligt detta recept till julafton flera år. Alltid lika omtyckt!
Erika
2022-12-18