Vego grönkålspaj med valnötter

125
20
Vego grönkålspaj med valnötter

En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Vego grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

6 portioner
150 g smör
3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
ca 2 msk iskallt vatten

Fyllning

250 g färsk grönkål eller spenat
2 rödlökar
2 dl valnötter
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g getost (chèvretyp)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pajdegsrecept.

Gör så här

Tips

Pajen passar också fint att göra med spenat. Skippa momentet med kokningen och fräs spenat och lök i några minuter.

Vad tyckte du om receptet?

125

Kommentarer

Åsa

2022-04-14

Vego är den väl dock inte med getost. Vegetarisk om man ska vara petig, synd om någon ska bjuda en vegan på denna! 😉

Patricia

2022-02-06

Jättegod! Brukar använda fetaost istället för chèvre. Har också bytt ut pajdegen till filodeg. Blir riktigt krispigt. Helt perfekt att göra och ha i kylen och äta dagen därpå igen🍴🥧

Elisabeth

2021-12-05

Använde riven gratängost👍

Näringsvärde per portion

Energi 3053 KJ / 729 kCal
Fett 58 g
Salt 2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept

Krämbulle
Klassiska semlor
Ramslökssoppa
Churros semla