En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pajdegsrecept.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat enligt detta recept till julafton flera år. Alltid lika omtyckt!
Erika
2022-12-18Vego är den väl dock inte med getost. Vegetarisk om man ska vara petig, synd om någon ska bjuda en vegan på denna! 😉
Åsa
2022-04-14Jättegod! Brukar använda fetaost istället för chèvre. Har också bytt ut pajdegen till filodeg. Blir riktigt krispigt. Helt perfekt att göra och ha i kylen och äta dagen därpå igen🍴🥧
Patricia
2022-02-06