Något för den erfarna bagaren! Ordet levain betyder surdeg på franska. Prova att baka eget levainbröd, alltså surdegsbröd, från grunden. Det tar tid och kräver lite pyssel men det är det värt – inget slår ju ett hembakat bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2020
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Kommentarer
Maria
11/10/2020Underbara bröd! Lite pyssel men så värt det! Kyljäste 36 timmar och det blev inte för surt, tvärtom. Bara rund, lite rostad smak. Jag delade dock degen på två och bakade av i två identiska grytor.
Eva
11/5/2020Jag har en surdeg som jag matar varje vecka. Kan jag ta av den och i så fall hur mycket.
Redaktionen ICAse
12/16/2020Hej Eva! Ursäkta sent svar. Det går jättebra att ta av din surdeg och du ska ta samma mängd=1 sats som det står i receptet, vilket då motsvarar ca 2 dl färdig surdegsgrund. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Bert
11/3/2020Gott men omständigt, tror inte det skall jäsa mer än 12 tim i kylen då blir det för syrligt.