Något för den erfarna bagaren! Ordet levain betyder surdeg på franska. Prova att baka eget levainbröd, alltså surdegsbröd, från grunden. Det tar tid och kräver lite pyssel men det är det värt – inget slår ju ett hembakat bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2020
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Kommentarer
Louise
2022-01-24Så god smak och blev ganska snyggt för att vara mitt första bröd någonsin. Så visst avancerat men om man följde receptet så kan även en nybörjare lyckas!
Lovisa
2021-04-27Hej! Går det att få veta näringsinnehåll på denna? 😊
Maria
2020-11-10Underbara bröd! Lite pyssel men så värt det! Kyljäste 36 timmar och det blev inte för surt, tvärtom. Bara rund, lite rostad smak. Jag delade dock degen på två och bakade av i två identiska grytor.