Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Hur definierar ni en ”stor” brödform? Vi var en med mått D26xB11,5xH7,5. Fungerar det tror ni eller bör jag halvera?
Emelie
2022-11-21Hej Emelie! Du kan välja en valfri brödform som rymmer minst 2 liter som det står i steg 2. Lycka till med bakandet! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-23Trevligt bröd, gott att rosta efter några dagsar också. Lite jäst är bra om man inte har en väldigt pigg surdeg.
Hans
2021-03-20När man bakar surdegsbröd är det väl meningen att man inte ska ha jäst?? Jäst är ju inte så nyttigt precis!
Åsa
2021-03-13