Surdegsformbröd

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
6
Surdegsformbröd

Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Surdegsformbröd

Ingredienser

1 bröd
5 dl  ljummet vatten
150 g  vetesurdeg
10 g  färsk jäst
2 dl  solroskärnor
4 dl  vetemjöl (4 dl vetemjöl motsvarar ca 240 g)
9 dl  dinkelmjöl fullkorn (9 dl dinkelmjöl motsvarar ca 495 g)
1 msk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hur mycket är 150 g surdeg omvandlat till deciliter?

Siv

2024-03-01

Hej Siv! Bra fråga! Just nu har vi ingen surdeg i provköket men jag gissar att om man tar 1 1/2 dl så är man väldigt nära. Lycka till! /Tove

Redaktionen

2024-03-04

Hej! Hur definierar ni en ”stor” brödform? Vi var en med mått D26xB11,5xH7,5. Fungerar det tror ni eller bör jag halvera?

Emelie

2022-11-21

Hej Emelie! Du kan välja en valfri brödform som rymmer minst 2 liter som det står i steg 2. Lycka till med bakandet! 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-23

Trevligt bröd, gott att rosta efter några dagsar också. Lite jäst är bra om man inte har en väldigt pigg surdeg.

Hans

2021-03-20

Testa liknande recept

Victorias dinkelbaguetter
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade parmesanbröd
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Levain
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftbröd med ost och dill
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciabröd med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkelbröd med frukt och nötter
Betyg 4.7 av 5.
232 personer har röstat
Över 60 min att tillaga