Surdegsformbröd

12
4
Surdegsformbröd

Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Surdegsformbröd

Ingredienser

1 bröd
5 dl ljummet vatten
150 g vetesurdeg
10 g färsk jäst
2 dl solroskärnor
4 dl vetemjöl (4 dl vetemjöl motsvarar ca 240 g)
9 dl dinkelmjöl fullkorn (9 dl dinkelmjöl motsvarar ca 495 g)
1 msk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Hans

2021-03-20

Trevligt bröd, gott att rosta efter några dagsar också. Lite jäst är bra om man inte har en väldigt pigg surdeg.

Åsa

2021-03-13

När man bakar surdegsbröd är det väl meningen att man inte ska ha jäst?? Jäst är ju inte så nyttigt precis!

Jennie

2020-12-05

Har inte testat än men ser väldigt gott ut. Kan man använda rågsurdeg istället för vetesurdeg? Måste man i så fall även ha rågmjöl i degen.

Redaktionen ICAse

2020-12-07

Hej Jennie! Det går bra att använda rågsurdeg och baka med vetemjöl. Lycka till med ditt surdegsbröd. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept

Baguette
Vaniljbullar
Vallmofrallor
Källarfranska
Stora tekakor
Kardemummakringlor