Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2020
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Kommentarer
Hans
2021-03-20Trevligt bröd, gott att rosta efter några dagsar också. Lite jäst är bra om man inte har en väldigt pigg surdeg.
Åsa
2021-03-13När man bakar surdegsbröd är det väl meningen att man inte ska ha jäst?? Jäst är ju inte så nyttigt precis!
Jennie
2020-12-05Har inte testat än men ser väldigt gott ut. Kan man använda rågsurdeg istället för vetesurdeg? Måste man i så fall även ha rågmjöl i degen.
Redaktionen ICAse
2020-12-07Hej Jennie! Det går bra att använda rågsurdeg och baka med vetemjöl. Lycka till med ditt surdegsbröd. Hälsningar Ulrika